Antena Căutare

Cum va fi vremea în luna mai 2024. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în luna mai 2024. Descoperă prognoza meteo pentru fiecare săptămână, dar și informații despre temperaturile ce se vor înregistra în fiecare județ în perioda 1-5 mai 2024.

colaj foto cu termometru pentru prognoza meteo si flori de primavara Galerie
Cum va fi vremea în luna mai 2024. Prognoza meteo completă pentru următoarele patru săptămâni | sursa foto: Profimedia

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în luna mai 2024, detaliat pentru fiecare săptămână. Mai mult decât atât, aceștia au făcut și estimările valorilor termice pentru începutul lunii mai 2024 pentru fiecare județ (perioada 1-5 mai 2024).

Cum va fi vremea în luna mai 2024. Prognoza meteo pentru fiecare săptămână

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au realizat estimările meteorologice pentru fiecare săptămână din luna mai 2024.

Descoperă în rândurile de mai jos cum va fi vremea și la ce ar trebui să ne așteptăm în perioada următoare.

Tot în rândurile următoare vei putea descoperi prognoza meteo cu estimările valorilor termice pentru începutul lunii mai 2024 pentru fiecare județ (perioada 1-5 mai 2024).

Prognoza meteo pentru săptămâna 29.04.2024 – 06.05.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nordice.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 06.05.2024 – 13.05.2024

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în majoritate regiunilor, posibil ușor excedentar în zonele montane.

Prognoza meteo pentru săptămâna 13.05.2024 – 20.05.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor peste cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo pentru săptămâna 20.05.2024 – 27.05.2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo pentru începutul lunii mai 2024 pentru fiecare județ (perioada 1-5 mai 2024)

În Banat, în primele zile din luna mai, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor va fi de 22 de grade. După noaptea de 28 aprilie, temperatura aerului va crește treptat spre minime în jurul a 12 grade (în noaptea de 3 mai), apoi în ultimele două nopți ale intervalului vor scădea până spre medii de 9...10 grade.

În Crișana, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor se va situa în jurul a 20 de grade. După noaptea de 27 aprilie, temperatura aerului va crește treptat spre minime în jurul a 11 grade (în noaptea de 3 mai), apoi în ultimele două nopți ale intervalului vor scădea până spre medii de 9...10 grade.

În Transilvania, pe 1 și 2 mai, vremea se va încălzi treptat, spre valori medii ale temperaturilor maxime în jurul a 24 de grade. Până la sfârșitul intervalului de prognoză, adică pe 5 mai, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor se va situa în jurul a 20 de grade. În ceea ce privește regimul termic nocturn, temperatura aerului va crește ușor și se estimează a se înregistra temperaturi minime în jurul a 9 grade.

În Maramureș, pe 1 și 2 mai, vremea se va încălzi treptat, spre valori medii ale temperaturilor maxime în jurul a 25 de grade. Până pe 5 mai, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor se va situa în jurul a 20 de grade. În ceea ce privește regimul termic nocturn, temperatura aerului va crește ușor, spre minime de 9...10 grade. În ultimele două nopți ale intervalului, pe 4 și 5 mai, minimele vor scădea până spre 8...9 grade, mediat regional.

În Moldova se estimează medii ale maximelor cuprinse între 20 și 24 de grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în intervalul 1-2 mai. În ceea ce privește regimul termic nocturn, temperatura aerului va crește ușor spre minime ce se vor situa în jurul a 10 grade.

În Dobrogea media maximelor se va situa în jurul valorii de 20 de grade. În ceea ce privește regimul termic nocturn, temperaturile minime se vor încadra între 10 și 12 grade, mediat regional.

În Muntenia se estimează medii ale maximelor cuprinse între 22 și 24 de grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în intervalul 1-2 mai. În ceea ce privește regimul termic nocturn, temperatura aerului va crește ușor spre minime termice cuprinse între 8 și 11 grade.

În Oltenia, media maximelor se va situa în jurul a 22 de grade. În ceea ce privește regimul termic nocturn, temperatura aerului va crește ușor, spre minime în jurul a 11 grade. În ultimele două nopți ale intervalului (4 și 5 mai) minimele vor scădea ușor până spre 9...10 grade.

La munte, pe 1 și 2 mai, vremea se va încălzi treptat, spre valori medii ale temperaturilor maxime de 12...13 grade. Până la sfârșitul intervalului de prognoză, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor se va situa în jurul a 10 grade. În ceea ce privește regimul termic nocturn, temperatura aerului va crește ușor, spre minime în jurul a 6 grade. În ultimele două nopți ale intervalului (4 și 5 mai) minimele vor scădea ușor până spre 4 grade.

Vezi cum va fi vremea de mâine în secţiunea de pe observatornews.ro

Prognoza meteo 29 aprilie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x