Antena Căutare

Google marchează ziua de azi, 6 mai, cu un doodle special. Ce reprezintă și în ce țări e vizibil

Google Doodle a lansat astăzi un doodle care marchează ziua de 6 mai 2024. Ilustrația e vizibilă în Statele Unite ale Americii.

A început Săptămâna de apreciere a profesorilor din SUA 2024, iar Google a lansat o ilustrație specială pentru această sărbătoare.

Ziua Națională a Profesorului este celebrată pe 7 mai 2024, iar Săptămâna de apreciere a profesorilor se desfășoară de luni, 6 mai, până vineri, 10 mai. Ideea unei săptămâni pentru a onora profesorii a început acum mai bine de 70 de ani, cu Eleanor Roosevelt.

Citește și: Google marchează ziua de azi, 26 aprilie, cu un doodle special. Unde e vizibil și ce reprezintă

Google marchează ziua de azi, 6 mai, cu un doodle special. Ce reprezintă și în ce țări e vizibil

Profesorii joacă un rol foarte important în dezvoltarea fiecărei națiuni, de aceea munca lor este apreciată în multe țări din întreaga lume, inclusiv în SUA. Ziua națională a profesorilor este sărbătorită în SUA în fiecare an începând cu 1985.

Istoria Zilei Naționale a Profesorilor poate fi urmărită până în 1944, însă originea sa este neclară. Mattye Whyte Woodridge, un profesor din Arkansas, a avut ideea de a institui o Zi a Profesorului și în jurul anului 1944 a început să corespondeze cu lideri educaționali și politici. El a insistat asupra necesității unei sărbători naționale care să onoreze munca profesorilor.

Woodridge i-a scris lui Eleanor Roosevelt pentru a-i descrie ideea sa, iar aceasta a convins cel de-al 81-lea Congres să proclame o Zi Națională a Profesorului.

Citește și: Google a lansat un doodle de 1 martie 2024. Unde e vizibil și ce eveniment marchează ilustrația cu dragon și flori

Asociația Națională pentru Educație, statele Kansas și Indiana au făcut presiuni asupra Congresului pentru a crea această sărbătoare națională pentru toți profesorii. Și, în cele din urmă, Congresul a declarat ziua de 7 martie 1980 drept Ziua Națională a Profesorilor doar pentru acel an.

Asociația Națională a Educației a continuat să respecte sărbătoarea în martie, până când Adunarea Reprezentanților săi a votat schimbarea datei în 1985. Data evenimentului a fost mutată în ziua de marți din prima săptămână întreagă a lunii mai, care este, de asemenea, Săptămâna de apreciere a profesorilor.

Sfaturi utile de la pompieri în noaptea de Înviere. Ce le recomandă atât credincioșilor, cât și personalului bisericesc... Google a lansat un doodle pe 7 mai 2024. Unde e vizibil și ce eveniment marchează ilustrația cu broscuțe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x